Életpálya újratervezése

Életpálya újratervezése

Életkortól függetlenül belekezdhetünk új dolgokba, és akár elindíthatunk egy új karrierívet. Ha valaki ma jobban teljesít nálunk, az csak annyit jelent, hogy hamarabb kezdett el az adott témával foglalkozni. Ne feledjük, amit bárki más megtesz, arra mi is minden bizonnyal képesek vagyunk!

Kutatások szerint 5-6 éves célirányos, eltökélt  és kemény munka kell ahhoz, hogy egy adott területen bekerüljünk a legjobbak közé. Lehet, hogy most ön úgy gondolja, ez nagyon hosszú idő. Ez így is van. De én ezzel úgy vagyok, hogy az idő így is, úgy is elszáll.

A jó hír az, hogy ha kitűzünk magunknak egy célt ma, megtervezzük az elérését és mindennap dolgozunk a tervünk valóra váltásán, akkor néhány év múlva már eredményeket tudunk felmutatni. És ha az a célunk, hogy az adott területen benne legyünk a legjobb 10%-ban, akkor végül a legjobban teljesítők jutalmát is élvezhetjük.

Lépjen ki a komfortzónájából és tervezze újra az életpályáját!

A motivációs előadók azt szokták mondani, hogy nincsenek korlátok, kivéve azokat, amelyeket a gondolkodásunkkal magunk húzunk meg a saját magunk számára.

A leggyakrabban előforduló akadályok, amiket néhány karrierváltónál megfigyeltem, hogy nehezen lépnek ki a kényelmi zónájukból és veszik rá magukat a kemény munkára. Ez azonban olyasmi, amin az önmagunkon való munkálkodással, önfejlesztéssel segíteni tudunk.

A másik gyakori akadály a kitartás hiánya. Kitartásra úgy tudunk szert tenni ha minden egyes lépésünkkor látjuk a nagy célt magunk előtt, ami felé azzal a hittel közelítünk, hogy elérjük azt.

Arra biztatom, hogy gondolja át, hol tart most, és hová szeretne eljutni a következő öt- hat évben, és mielőbb kezdjen bele terve megvalósításába.

Ha heti öt napon keresztül, napi nyolc órában tud a tervén dolgozni, akkor a 10 000 órát kevéssel több mint öt év alatt elérheti!

A misztikus 10 000 óráról Malcolm Gladwell Kivételesek c. könyvében olvastam először, a könyv erről szóló részletét itt olvashatja.

Legyen szó egy új karrierlépésről vagy egy örömet adó hobbiról, vágjon bele még ma!

További írások:

Karrier-és--mesterséges-intelligencia

Mesterséges intelligencia hatása a karrierünkre

Hörömpöli-Tóth Levente beszélget Kránitz Éva vezetőfejlesztési és karriertanácsadóval arról, hogy milyen hatása lesz a mesterséges intelligenciának a karrierünkre.
Munkát-keres

Munkát keres?

Munkát keres? A következőkben olyan weboldalakat mutatok be tematikusan, amelyeket érdemes lehet megismerni, akár ki is próbálni.
Passzív-jövedelem

Passzív jövedelem

A cikk arról szól, hogyan tehet szert passzív jövedelemre. 12 online üzleti ötlet a droppshippingtől a könyvértékesítésig.

Kapcsolatépítés

Nehézségei vannak a kapcsolatépítéssel? Íme négy mítosz, amely akadályozhatja, hogy sikeres legyen benne.
Telefonos-elsőkörös-interjú

Telefonos első körös állásinterjú

Hogyan készüljön fel a telefonos elsőkörös interjúra? Hogyan mutassa be magát profin? Mit mondjon a motivációjáról? Fizetési igényéről?
Emberközpontú-munkavégzés

Emberközpontú munkavégzés

Karrierünk szempontjából fontos, hogy ismerjük azokat a humán trendeket, amelyek befolyásolják a szervezeteket, ahol dolgozunk vagy dolgozni szeretnénk a jövőben. A Deloitte tanácsadó cég 2021-es humántőke-kutatásának összefoglalóját olvashatja itt dióhéjban.
Karrierváltás

Ideje karriert váltani?

Eljött az idő, hogy olyan értelmes munkát végezzen, amiért őszinte lelkesedéssel kel ki reggelente az ágyból? Itt tippeket kaphat ahhoz, hogyan találja meg.
Hogyan-dolgozzunk-otthonrol

Hogyan dolgozzunk otthonról

Otthonról dolgozni lehet áldás és átok egyaránt. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy miként használja ki az előnyeit anélkül, hogy beleesne a távmunka vagy a szabadúszó létforma buktatóiba.
Mellékjövedelem

Mellékjövedelem

Ma már egyre szélesebb paletta áll rendelkezésünkre, ha kiegészítő jövedelemre van szükségünk a főállásunkból származó fizetés mellé. Önnek szól az írás, ha éppen mellékjövedelmet keres.