Túlélő üzemmódból az emberközpontú munkavégzés felé

Emberközpontú-munkavégzés

Karrierünk szempontjából fontos, hogy ismerjük azokat a humán trendeket, amelyek befolyásolják a szervezeteket, ahol dolgozunk vagy dolgozni szeretnénk a jövőben.

A Deloitte nemzetközi vezetési tanácsadó cég évente végez humánerőforrás-kutatást cégek körében, és meghatározza az év trendjeit. 2021-ben 6000 professzionális munkavállalót kérdeztek meg iparágakat átívelően, 99 országot érintően. A kutatás ezúttal arra kereste a választ, hogyan igyekeznek a szervezetek kilendülni a vírusválság okozta holtpontról és fejlődési pályára állni.

A válasz egy szóban: emberközpontúan. Az emberközpontú munkavégzéshez három dologra van szükség, a cikk ezekről szól dióhéjban.

Rendeltetés

A szervezeteknek olyan értékeken kell alapulnia, amelyek nem függnek a körülményektől. Nehéz körülmények esetén azok a vállalatok, amelyek tudatában vannak, hogy mi ösztönzi őket mélyebb szinten, képesek lesznek értelmes célok eléréséért mobilizálni a munkatársakat. A rendeltetést a gazdasági és közösségi érdekek metszőpontjában kell keresni.
Egy példa erre az Edison Inernational, amely egyenlő foglalkoztatási esélyeket teremtett a dolgozóinak. A céljuk az volt, hogy a munkatársak előtt átláthatóvá tegyék a vállalati lehetőségeket, és olyan platformot teremtsenek, ahol nyíltan beszélhettek arról, hogy mi fontos a számukra és miképpen erősíthetnék a szervezeti változásokat.

Rejtett képességek felszínre hozása

A vállalatoknak rendszeresen vizsgálniuk kell, hogy mire képesek a munkatársaik. Ha nem változnának a körülmények, a szervezet működhetne munkaköri leírások alapján. De egy olyan világban, ahol az állandó bizonytalanságra kell felkészülni, fel kell térképezni a munkatársak fejlődési lehetőségeit, és segíteni kell nekik a bennük lévő potenciál kibontakoztatásában.

Jelenleg a legfontosabb képességek közé tartozik az alkalmazkodás, az átképezhetőség, és az új szerepkörök felvállalásának képessége. A gyakorlatban ezek nagyrészt még mindig nincsenek kiaknázva. Az AstraZeneca azért volt képes gyorsan kifejleszteni a vakcinát, mert a szakértők mellé felsorakoztatta legtehetségesebb és leglelkesebb dolgozóit. Tonya Villafana, a cég elnökhelyettese szerint a gyógyszeriparban mostantól alapvető változások indulnak el, mivel a frissen szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyanaz a tevékenység hatékonyabban is végezhető.

A munkavégzés módjainak megreformálása

Ha a vállalat korszerű munkamódszerek mellett teszi le a voksát, jobban helyt tud állni a bizonytalanság közepette is, és jövőjének megteremtése érdekében bátran teszi meg a lépéseket az eddig megszokott iránytól akár eltérő irányba is.

A ServiceNow vállalat 2020 márciusában „Blue sky” („Kék égbolt”) címmel vezetői fórumot szervezett a cég jövőbeli digitális átalakulásának megtervezéséről. A kezdődő pandémia miatt felismerte, hogy ha nem segítenek a világjárvány leküzdésében, nem lesz „kék égbolt” a jövőben. Ezért a találkozó során áttették a hangsúlyt arra, hogy milyen új termékeket vihetnek a piacra, amelyekkel segíthetik az egyes üzleti vállalkozások életben maradását. Sikerült gyorsan bevezetniük négy vészhelyzeti reagálási alkalmazást, amelyekkel hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalat munkatársai újra munkába tudjanak állni.

A ServiceNow egyik vezetője így nyilatkozott: „Mindent vállalok, amit meg kell reformálnom, át kell alakítanom és újra kell gondolnom, mert úgy hiszem, hogy soha nem fogunk már visszatérni ahhoz, ami a járvány előtt volt.”

A 2020-as év azt tanította nekünk, hogy az emberközpontú munkavégzés valamennyi vállalati tevékenységben és döntésben a kulcsa annak, hogy megálljuk a helyünket az életben felmerülő nem várt kihívások esetén is. Ahhoz, hogy ez a gyakorlatban is működjön, az kell, hogy a szervezetek felismerjék, mi a munkatársaik szerint is nagyra értékelt szerepük a világ alakításában, lehetőséget adjanak az embereiknek arra, hogy kibontakozhassanak és kialakítsák a munkavégzés új módjait. Mindezek megteremtésének a kulcsa pedig a vezetők kezében van. Nekik kell megragadniuk a lehetőségeket arra, hogy értelmes változásokat kezdeményezzenek a szervezet hosszú távú fennmaradásáért és fejlődéséért.

A teljes kutatás magyar nyelvű összefoglalója: Deloitte 2021-es Humán Tőke Trendek .

További írások:

Kreatív-karrier

Kreatív foglalkozások

A cikkben áttekintünk néhány lehetséges példát kreatív karrierútra. Ha érdeklik a kimondottan kreatív foglalkozások, akkor önnek szól ez az írás!
Ezoterikus foglalkozások

Ezoterikus foglalkozások

Vonzza az ezotéria vagy az alternatív gyógyászat? Szeretné tudni, hogy ezzel vajon hogyan lehet pénzt is keresni? Összegyűjtöttük a 20 legismertebb ezoterikus foglalkozást.
Automatizáció-hatása-a-munkaerőpiacra

Automatizáció hatása a munkaerőpiacra

A MGI kutatása szerint az automatizálás komoly hatással lesz a munkaerőpiacra. Egyes iparágakban jelentősen csökkenhet majd a munkahelyek száma, míg új munkahelyek jönnek létre. Tudja meg melyek a kialakuló szakmák!
Karriermúzsa-első2018

Portfóliókarrier

Portfólió- vagy párhuzamos karriernek nevezzük, amikor többféle részmunkaidős munkát végzünk párhuzamosan, vagy több rövid ideig tartó megbízásunk van egymás után. Tudjon meg többet erről a modern karriermodellről.
Fizetésemelés kérése

Fizetésemelés kérése

Fizetésemelést kérni a legtöbb embernek frusztráló érzés. Ha ez önnek is gondot okoz, akkor a cikkből megtudhatja hogyan készüljön fel és időzítse jól a megbeszélést, nem utolsó sorban miként tárgyaljon profin.
Újrakezdés

Újrakezdés

Nézzünk szembe a tényekkel: az élet teremthet váratlan helyzeteket, amikor hosszabb ideig munka nélkül maradunk. A cikk arról szól, hogyan készüljünk fel arra, hogy ismét munkába állunk.
Sikeres álláskeresés kulcsa

Álláskeresés

A cikk arról szól, hogyan találja meg azt az állást, ami célt, értelmet és nagy megelégedettséget ad majd önnek.
Életpálya újratervezése

Életpálya újratervezése

Életkortól függetlenül belekezdhetünk új dolgokba, és akár elindíthatunk egy új karrierívet. Ha valaki ma jobban teljesít nálunk, az csak annyit jelent, hogy hamarabb kezdett el az adott témával foglalkozni. 
Új álláskeresési trend

Új álláskeresési trend

Új álláskeresési trendekről szól ez az írás. Tudja meg, hogyan érdemes állást keresni, ha olyan munkát szeretne, ami megfelel az őszinte érdeklődésének és anyagi igényeinek.