Életpálya újratervezése

Életpálya újratervezése

Életkortól függetlenül belekezdhetünk új dolgokba, és akár elindíthatunk egy új karrierívet. Ha valaki ma jobban teljesít nálunk, az csak annyit jelent, hogy hamarabb kezdett el az adott témával foglalkozni. Ne feledjük, amit bárki más megtesz, arra mi is minden bizonnyal képesek vagyunk!

Kutatások szerint 5-6 éves célirányos, eltökélt  és kemény munka kell ahhoz, hogy egy adott területen bekerüljünk a legjobbak közé. Lehet, hogy most ön úgy gondolja, ez nagyon hosszú idő. Ez így is van. De én ezzel úgy vagyok, hogy az idő így is, úgy is elszáll.

A jó hír az, hogy ha kitűzünk magunknak egy célt ma, megtervezzük az elérését és mindennap dolgozunk a tervünk valóra váltásán, akkor néhány év múlva már eredményeket tudunk felmutatni. És ha az a célunk, hogy az adott területen benne legyünk a legjobb 10%-ban, akkor végül a legjobban teljesítők jutalmát is élvezhetjük.

Lépjen ki a komfortzónájából és tervezze újra az életpályáját!

A motivációs előadók azt szokták mondani, hogy nincsenek korlátok, kivéve azokat, amelyeket a gondolkodásunkkal magunk húzunk meg a saját magunk számára.

A leggyakrabban előforduló akadályok, amiket néhány karrierváltónál megfigyeltem, hogy nehezen lépnek ki a kényelmi zónájukból és veszik rá magukat a kemény munkára. Ez azonban olyasmi, amin az önmagunkon való munkálkodással, önfejlesztéssel segíteni tudunk.

A másik gyakori akadály a kitartás hiánya. Kitartásra úgy tudunk szert tenni ha minden egyes lépésünkkor látjuk a nagy célt magunk előtt, ami felé azzal a hittel közelítünk, hogy elérjük azt.

Arra biztatom, hogy gondolja át, hol tart most, és hová szeretne eljutni a következő öt- hat évben, és mielőbb kezdjen bele terve megvalósításába.

Ha heti öt napon keresztül, napi nyolc órában tud a tervén dolgozni, akkor a 10 000 órát kevéssel több mint öt év alatt elérheti!

A misztikus 10 000 óráról Malcolm Gladwell Kivételesek c. könyvében olvastam először, a könyv erről szóló részletét itt olvashatja.

Legyen szó egy új karrierlépésről vagy egy örömet adó hobbiról, vágjon bele még ma!

További írások:

Új álláskeresési trend

Új álláskeresési trend

Új álláskeresési trendekről szól ez az írás. Tudja meg, hogyan érdemes állást keresni, ha olyan munkát szeretne, ami megfelel az őszinte érdeklődésének és anyagi igényeinek.