Életpálya újratervezése

Életpálya újratervezése

Életkortól függetlenül belekezdhetünk új dolgokba, és akár elindíthatunk egy új karrierívet. Ha valaki ma jobban teljesít nálunk, az csak annyit jelent, hogy hamarabb kezdett el az adott témával foglalkozni. Ne feledjük, amit bárki más megtesz, arra mi is minden bizonnyal képesek vagyunk!

Kutatások szerint 5-6 éves célirányos, eltökélt  és kemény munka kell ahhoz, hogy egy adott területen bekerüljünk a legjobbak közé. Lehet, hogy most ön úgy gondolja, ez nagyon hosszú idő. Ez így is van. De én ezzel úgy vagyok, hogy az idő így is, úgy is elszáll.

A jó hír az, hogy ha kitűzünk magunknak egy célt ma, megtervezzük az elérését és mindennap dolgozunk a tervünk valóra váltásán, akkor néhány év múlva már eredményeket tudunk felmutatni. És ha az a célunk, hogy az adott területen benne legyünk a legjobb 10%-ban, akkor végül a legjobban teljesítők jutalmát is élvezhetjük.

Lépjen ki a komfortzónájából és tervezze újra az életpályáját!

A motivációs előadók azt szokták mondani, hogy nincsenek korlátok, kivéve azokat, amelyeket a gondolkodásunkkal magunk húzunk meg a saját magunk számára.

A leggyakrabban előforduló akadályok, amiket néhány karrierváltónál megfigyeltem, hogy nehezen lépnek ki a kényelmi zónájukból és veszik rá magukat a kemény munkára. Ez azonban olyasmi, amin az önmagunkon való munkálkodással, önfejlesztéssel segíteni tudunk.

A másik gyakori akadály a kitartás hiánya. Kitartásra úgy tudunk szert tenni ha minden egyes lépésünkkor látjuk a nagy célt magunk előtt, ami felé azzal a hittel közelítünk, hogy elérjük azt.

Arra biztatom, hogy gondolja át, hol tart most, és hová szeretne eljutni a következő öt- hat évben, és mielőbb kezdjen bele terve megvalósításába.

Ha heti öt napon keresztül, napi nyolc órában tud a tervén dolgozni, akkor a 10 000 órát kevéssel több mint öt év alatt elérheti!

A misztikus 10 000 óráról Malcolm Gladwell Kivételesek c. könyvében olvastam először, a könyv erről szóló részletét itt olvashatja.

Legyen szó egy új karrierlépésről vagy egy örömet adó hobbiról, vágjon bele még ma!

További írások:

mlm-karrier

MLM karrier

A multilevel marketing vagy más néven MLM, egy a választható szakmai életutak közül. Ön hogyan van ezzel a típusú karrierúttal? Ismeri a lehetőségeket, volt már tapasztalata benne? Esetleg tervezi, hogy kipróbálja?
Kreatív-karrier

Kreatív foglalkozások

A cikkben áttekintünk néhány lehetséges példát kreatív karrierútra. Ha érdeklik a kimondottan kreatív foglalkozások, akkor önnek szól ez az írás!
Ezoterikus foglalkozások

Ezoterikus foglalkozások

Vonzza az ezotéria vagy az alternatív gyógyászat? Szeretné tudni, hogy ezzel vajon hogyan lehet pénzt is keresni? Összegyűjtöttük a 20 legismertebb ezoterikus foglalkozást.
Automatizáció-hatása-a-munkaerőpiacra

Automatizáció hatása a munkaerőpiacra

A MGI kutatása szerint az automatizálás komoly hatással lesz a munkaerőpiacra. Egyes iparágakban jelentősen csökkenhet majd a munkahelyek száma, míg új munkahelyek jönnek létre. Tudja meg melyek a kialakuló szakmák!
Karriermúzsa-első2018

Portfóliókarrier

Portfólió- vagy párhuzamos karriernek nevezzük, amikor többféle részmunkaidős munkát végzünk párhuzamosan, vagy több rövid ideig tartó megbízásunk van egymás után. Tudjon meg többet erről a modern karriermodellről.
Fizetésemelés kérése

Fizetésemelés kérése

Fizetésemelést kérni a legtöbb embernek frusztráló érzés. Ha ez önnek is gondot okoz, akkor a cikkből megtudhatja hogyan készüljön fel és időzítse jól a megbeszélést, nem utolsó sorban miként tárgyaljon profin.
Újrakezdés

Újrakezdés

Nézzünk szembe a tényekkel: az élet teremthet váratlan helyzeteket, amikor hosszabb ideig munka nélkül maradunk. A cikk arról szól, hogyan készüljünk fel arra, hogy ismét munkába állunk.
Sikeres álláskeresés kulcsa

Álláskeresés

A cikk arról szól, hogyan találja meg azt az állást, ami célt, értelmet és nagy megelégedettséget ad majd önnek.
Életpálya újratervezése

Életpálya újratervezése

Életkortól függetlenül belekezdhetünk új dolgokba, és akár elindíthatunk egy új karrierívet. Ha valaki ma jobban teljesít nálunk, az csak annyit jelent, hogy hamarabb kezdett el az adott témával foglalkozni.